Üniversitemiz Öğrenci Yurt Başvuruları Başlamıştır.

yurtbasvurusu.png (346 KB)

Üniversitemiz Göztepe Yerleşkesinde bulunan kız öğrenci yurtları ve Mehmet Genç (Dragos) Külliyesinde bulunan kız ve erkek öğrenci yurtları için başvurular online olarak 29 Ağustos-04 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılabilecek.

Başvuru öncesinde aşağıdaki belgeleri bilgisayar ortamında (PDF formatında tercih sebebidir) hazırlamanız başvurunuzun daha hızlı ve sorunsuz yapılabilmesi için önemlidir.

1- Varsa okuyan kardeş öğrenci belgesi. İlköğretim, lise veya üniversite (Açıköğretim hariç) öğrencisi kardeşiniz varsa öğrenci olduklarına dair e-devlet üzerinden alınmış doğrulanabilir belge. Birden fazla okuyan kardeşiniz varsa belgelerin ayrı ayrı yüklenmesi gerekecektir.

2- Anne Baba durumunu gösterir Nüfus Kayıt Örneği. E-Devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği almanız ve belge üzerinde anne baba durumunun görülüyor olması gerekmektedir.

3- Sosyal güvencenize ilişkin e-devlet üzerinden alınmış belge.

4- Ailenizin toplam gelirini gösterir belge. Anne veya Baba çalışıyor ise aylık kazançlarına ilişkin belge, çalışmıyorsa çalışmadıklarına ilişkin belgelerin ayrı ayrı yüklenmesi gerekmektedir.

5- Eğer görme veya işitme engeliniz varsa veya diğer engel durumunuz varsa engel durumunuzu gösterir belge yüklenmesi gerekecektir.

6- ÖSYM tarafından YKS sonuçlarına göre üniversitemize yerleştirilmiş iseniz Sonuç Belgesi ve Yerleştirme Belgesini ÖSYM sitesinden indirmeniz ve sistemimize ayrı ayrı yüklemeniz gerekmektedir. (DGS veya diğer sınavlar ile üniversitemize yerleşmiş iseniz bu belgeleri yüklemenize gerek yoktur.)

7- İkamet durumunuzu gösterir İkamet Belgesinin, e-devlet üzerinden alınmış olması, doğrulanabilir olması ve sistemimize yüklenmesi gerekecektir.

8- Ara sınıf öğrencilerinin BYS sisteminden temin edecekleri Transkript Belgelerini sistemimize yüklemeleri gerekmektedir. Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bu belgeye ihtiyaçları yoktur.

Üniversitemize ait yurtlara başvurabilmek için genel şartlar;

İstanbul dışında ikamet ediliyor olması gerekmektedir.

Başvuru işlemleri sayfası için tıklayınız.