İŞKUR Gençlik Programı başvuruları, Noter kurasıyla belirlendi
Devlet üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilere iş gücü deneyimi ve gelir desteği sağlayacak İŞKUR Gençlik Programı başvuruları, 21-25 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz için ayrılan 2400 kontenjana toplam 5 bin 18 öğrenci başvurdu.
Kontenjanından daha fazla sayıda başvuru alan 6 yerleşkemiz için Asil listeler Noter kurasıyla belirlendi. Kurada ismi belirlenen öğrenciler arasında İŞKUR Gençlik Programı’na başvuru şartlarını taşıyanlar istihdam edilecek.
Kura, Genel Sekreterimiz Hasan ŞAHİN’in katılımlarıyla Noter huzurunda 30 Ekim 2025 tarihinde Göztepe Yerleşkesinde çekildi.
İŞKUR Gençlik Programı’na; T.C. uyruklu, 18 yaşını doldurmuş, hanesine 3 asgari ücretten az gelir giren (Emekli, engelli, dul ve yetim maaşları hane geliri olarak kabul edilmektedir.), son 1 ay sigortalı işte çalışmamış, örgün eğitimde bulunan ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabiliyor. İkametgâh adresi yurt olan öğrenciler, hane geliri koşulundan muaf tutuluyor.
İŞKUR Gençlik Programı Kura Sonuçları
Üniversitemiz ile İŞKUR iş birliğinde İŞKUR Gençlik Programı kapsamında Üniversitemiz öğrencilerine verilen 2400 kişilik kontenjan için çekiliş işlemleri noter huzurunda gerçekleştirilmiştir.
Noter onaylı çekiliş sonuçlarına erişmek için;
Göztepe Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Maltepe Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Sağlık Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
(Sağlık yerleşkesi kontenjanı aşmadığından kura çekilmedi.)
Mehmet Genç Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Acıbadem Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Anadoluhisarı Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
(Anadoluhisarı yerleşkesi kontenjanı aşmadığından kura çekilmedi.)
Bağlarbaşı Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Kartal Yerleşkesinde çalışmaya hak kazananlar için tıklayınız.
Not. İŞ-KUR Gençlik Programı kapsamında noter kurasında çalışmaya hak kazanan öğrencilerin başvuru belgeleri incelenecek ve inceleme sonrası başvuru şartlarını sağlayan öğrenciler program kapsamında çalışmaya başlayacaktır.
Başkanlığımız web sayfasında yayınlanacak duyuruları takip ediniz.