16-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Üniversite Oyunlarına katılan Üniversitemiz Karate, Taekwondo ve Tenis takımları ödüllerle döndü.

Polonya nın Lodz şehrinde 16-30 Temmuz 2022 tarihleri arasında 20 ayrı spor branşında yapılan, 46 ülkeden 6000 den fazla sporcunun yer aldığı Avrupa Üniversite Oyunlarında Üniversitemiz Karate, Taekwondo ve Tenis dallarında müsabakalara katıldı. Müsabakalar sonucunda; Karatede birreysel müsabakalarda 1 altın, 1 gümüş, 1 bronz madalya ve erkek takım(5 kişi) 3. Lük kupası ve ayrıca 5 bronz madalya, Taekwondo takımı 1altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya alarak, toplamda 2 altın, 4 gümüş, 7 bronz madalya ile 400 den fazla üniversitenin katıldığı Avrupa Üniversite Oyunlarında takım madalya sıralamasında 17. Sırada yer alarak uluslararası alanda tarihi bir başarı göstermiştir.

Taekwondo Takımı.jpg (514 KB)

* Taekwondo Takımı

Karate Takımı.jpg (374 KB)

* Karate Takımı

Taekwondo -46 kg. Kyorugi dalında altın madalya alan  sporcumuz Seher Şen.jpg (223 KB)

* Taekwondo -46 kg. Kyorugi dalında altın madalya alan sporcumuz Seher Şen

Karate -61 kg. Kumite dalında altın madalya kazanan sporcumuz Aysima Karakaya.jpg (156 KB)

* Karate -61 kg. Kumite dalında altın madalya kazanan sporcumuz Aysima Karakaya

Karate Takımı Sporcular;
Bilge Solak, Aysima Karakaya, Zeynep Beyza Coşkun, Sude Nemli,ibrahim Talha Geçgel, İhsan Ömer Parmak, Alperen Yaman, Hasan Arslan, Ömer Faruk Arslan , Antrenör: Prof.Dr. Aytekin Soykan

Taekwondo Takımı Sporcular;
Seher Şen, Şevval Gül, Zülbiye Poslu, Emirhan Kutsal, Muhammed Enes Şahin, Oğulcan Çalık, Mustafa Yılmaz, Bünyamin Yavuz, Yusuf Şahin, Antrenör: Prof.Dr. Nusret Ramazanoğlu

Dereceye giren sporcular; Karate Kumite Takımı:
Aysima KARAKAYA (-61 kg) 1., Hasan ARSLAN (-84 kg) 2., Ömer Faruk ARSLAN (+84 kg) 3., Karate erkek takımı takım 3.(İbrahim Talha GEÇGEL, Alperen YAMAN, İhsan Ömer PARMAK, Hasan ARSLAN, Ömer Faruk ARSLAN)
Taekwondo Takımı: Seher Şen (-46 kg) 1., Oğulcan ÇALIK (+58 kg), 2., Şevval Gül (Poomse) 2., Yusuf ŞAHİN (Poomse) 2., Muhammed Enes ŞAHİN (+74 kg) 3. Olmuştur.

Avrupa Oyunları Marmara Üniversitesi Takım İdarecisi: Spor Koordinatörü Dr. Fatih Sani