Marmara Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni ve oryantasyon etkinliklerinin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt, “Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) gösterdikleri başarıdan dolayı üniversitemizi kazanan öğrencileri tebrik ediyorum” dedi. “Öğrencilerimizin üniversite yaşamından etkili ve çok yönlü olarak faydalanmasını sağlamak üzere bilgilendirmek, onlara bir yol haritası sunabilmek ve üniversitemiz ailesine hoş geldiniz demek için tüm birimlerimizle oryantasyon programı yapılmaktadır” diye sözlerine devam Kurt, Marmara Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olduğunun altını çizerek, öğrencilere, üniversitenin bütün imkanlarından yararlanmaları konusunda da tavsiyelerde bulundu.

“Marmara’da İlk Günüm” konulu oryantasyon etkinlikleri kapsamında, Marmara Üniversitesi’ni kazanan bazı öğrencilere hediyeler takdim edildi. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Devabil Kara ve öğrencileri, Göztepe Yerleşkesi'nde yer alan duvarlara özel çizim çalışmaları yaptılar.  Yağmurlu havaya rağmen etkinlik boyunca aralarında Marmara Üniversitesi mezunlarının da yer aldığı bando ekibi, müzikleriyle öğrencilerin ilk gününe renk kattı.